Jučer su počele da se šire glasine, sugerišući da Oppo i OnePlus napuštaju ključna evropska tržišta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačku, Holandiju i Francusku.

Predstavnici OnePlus-a brzo su odbacili glasine, a kasnije ih je slijedio Oppo, izdavši zvanične izjave o posvećenosti svojih kompanija evropskim tržištima.

OnePlus globalni PR menadžer James Patterson rekao je tehničkom savjetniku:

OnePlus neće izaći iz Evrope i Velike Britanije i održava stabilno poslovanje na lokalnim tržištima. OnePlus će nastaviti da ulaže u Evropu i pruža inovativnije proizvode i rešenja svojim korisnicima.

Portparol Oppo-a je putem e-pošte izjavio da kompanija ima velike planove za 2023. i da je posvećena svim postojećim evropskim tržištima.

Imali smo sjajan početak 2023. s uspješnim lansiranjem nekoliko proizvoda u Europi i imamo liniju nadolazećih proizvoda za ostatak godine. Kao i uvijek, Oppo će nastaviti da pruža inovativnije proizvode i najbolju uslugu u klasi za korisnike koji idu naprijed.

Formulacija na ovoj izjavi je prilično zbunjujuća, jer Oppo samo govori o svojim planovima za ovu godinu, umjesto da izjavljuje svoje dugoročne obaveze prema Evropi. Ili bismo mogli previše čitati o tome – trebalo bi uskoro saznati istinu.

OnePlus je nedavno predstavio svoj OnePlus 11 vodeći telefon, koji je dobro zaokružen telefon na koji se nema šta zamjeriti. Oppo Find X6 Pro je najavljen prošle sedmice sa “tri glavne kamere”, ali ne izmiče Kini, ostavljajući Find N2 Flip kao jedini vodeći Oppo pametni telefon u Evropi.

(GSMarena)