Pošto je Oppo među prvima predstavio pokretne mehanizme u pametnim telefonima (Oppo Find Ks) i nedavno je imao priliku predstaviti kameru ispod ekrana, čini se da inovacije iz ove kompanije nikada ne prestaju. Iako ovo može biti najmanje impresivno od svih Oppovih prisutnosti, „Vaterfall Display“ će sigurno pronaći svoje fanove.

Mada su mišljenja u zakrivljenim ekranima prilično podjeljena, nije tajna da je većina korisnika prihvatila koncept, a Oppo je odlučio da ga odvede do krajnosti.

Navodno, prednje staklo Huawei Mate 30 Pro će biti jako zakrivljen, ali Oppo je već uveo koncept ekrana sa najkrivljenijim ivicama ikada.

Iako je prototipski uređaj vidljiv samo s prednje strane, dovoljno je otkriti koliko je ekran zakrivljen na rubovima i koliko je cijeli ekran uži od onoga što smo do sada vidjeli (vjerojatno barem malo lakše za rukovanje).

Ekran se savija pod uglom od čak 88 stepeni, a ekran će, po njegovim ekstremno savijenim uglovima, navodno pokriti skoro čitavu prednju stranu (nešto manje od 100% prednjeg dijela). Jedini vidljivi okviri oko ekrana su ispod i iznad njega, i tako su tanki da se gotovo i ne vide.

Jedan od lidera Oppoa podijelio je slike na svom Veibo profilu, praćenom GIF-ovima koji su prikazivali ekran u akciji, ali zadnja strana uređaja očigledno nije trebala biti prikazana.

Vaterfall Display telefoni sa zakrivljenim ekranima će se pojaviti već sljedeće godine, i ostaje da se vidi da li Oppo kombinuje prednje kamere ispod ekrana sa takvom tehnologijom da bi se izbjegli pokretni dijelovi.

(IT mixer/BalkanGadgets)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.