Kineska kompanija Oppo predstavila novi pametni sat Oppo Watch, koji će pokretati Wear OS – Google-ov operativni sistem

 

Svjetski Oppo Watch dijeli ime sa svojom kineskom verzijom, ali ima značajne razlike iznutra. Svjetski Oppo Watch dolazi sa dva skupa čipseta – Qualcomm Snapdragon 3100 Wear, koji mu pomaže da pokreće Wear OS i Ambiq Micro Apollo 3, koji pokreće sistem onoga što Oppo naziva „način male potrošnje“.

 

Oppo Watch dolazi u dvije veličine

 

Oppo Watch dolazi u dvije veličine – 41 mm i 46 mm. Duguljastog oblika i blago zakrivljenih ivica, izleda vrlo slično Apple Watch uređaju. Međutim, ovde nema tzv. „Digitalne krune“. S obzirom na to da su analogni satovi uglavnom sličnog kružnog dizajna, Oppo je, ipak, uradio dovoljno da bude drugačiji.

Manji sat ima 1.6” OLED ekran od 320 x 360 piksela. Ima mogućnosti Bluetooth i Wi-Fi povezivanja, dok veća verzija nudi i LTE povezivanje sa eSIM čipom iznutra, pa je moguće obavljati pozive i kad telefon ostavite kod kuće.

Veći model ima 1.9 inča AMOLED ekran rezolucije 402 x 476, a zakrivljen je na sve četiri ivice. Kao i manji sat, i veći ima prilagodljive kaiševe koji se, tvrdi kompanija, mogu zamijeniti u samo tri sekunde. Za razliku od manjeg sata, model od 46 mm ima keramičko kućište.

Akcije pokrećete klasično – prevlačenjem prstom gore, dole, lijevo i desno. Sa desne na lijevu stranu otvarate „Quick cards“, odnosno ono što najčešće koristite. Prevlačenje slijeva nadesno vraća vas nazad ili otvara Google asistenta. Prevlačenjem na gore otvarate obavještenja, a prevlačenjem na dole podešavanja.

Ako želite da promjenite raspored funkcija, Power dugme vam to omogućava.

 

Postoji pet fitnes modova koje je Oppo dizajnirao – trčanje, plivanje, vožnja biciklom, sagorijevanje masti i hodanje. Podržani su i GPS praćenje, kao i praćenje ciklusa spavanja. Tu su još i praćenje otkucaja srca i aplikacija za disanje.

Baterija bi trebalo da traje dva dana, ali uz režim uštede energije može da potraje čak i tri nedjelje.

Veći Oppo Watch možete kupiti u crnom ili sjajnom zlatu, dok manji ima tri opcije boja – crno, ružičasto zlato, srebrnu.

Cijena u Europi kreće se od 249 evra, dok indijski kupci iz svojih džepova, još jednom, ovisno o veličini, moraju izdvojiti ili 14,990 INR (200/170 €) ili 19,990 INR (265/225 €).

Prednarudžbe su već započele, isporuke su predviđene za prvu polovinu avgusta.

(GSM Arena)