Osam savjeta kako da unapredite svoje vještine za FIFA 20, a čuvanje lopte je od ključne važnosti

 

FIFA 20 osvojila je konzole i kompjutere širom svijeta, ali postoje detalji koji su nepoznanica čak i najvećim ljubiteljima, zato ćemo vam otkriti osam savjeta da postanete bolji igrač ove popularne igre.

Stručnjaci kažu da je EA sports podbacio kada je riječ o kontroli smjera kretanja igrača, ali najnovije izdanje donosi brži tempo igre, što nije bio slučaj kod FIFA-e 19.

EA je mnogo pažnje posvetio tjelesnim detaljima igrača pa FIFA 20 ipak opravdava očekivanja obožavatelja.

Unapredićete svoje vještine pomoću ovih osam savjeta:

 

1. Čuvanje lopte je ključno

Brzina kretanja i hodanja igrača nisu toliko važne kao u prethodnim izdanjima, a najvažnije je uspostaviti dodavanje lopte i što duže čuvati loptu.

Zadržite loptu u svom posjedu, prebacite težište igre prema sredini terena i ne pokušavajte često stvoriti šansu dubinskim loptama.

 

2. Vrijeme završnice je i dalje važno

Ovaj detalj uveden je u prethodnom izdanju igre. Tanki pravougaonik iznad glave fudbalera koji ima loptu postaje zelen u idealnom trenutku za udarac.

Ogromna je vjerovatnost da će lopta baš tada završiti u mreži. Svaka druga situacija donosi udarce izvan okvira gola. Isto važi i za udarce glavom.

Bez obzira leti li lopta prema Van Dijku ili se Leo Messi priprema glavom da je pošalje u mrežu, udarac mora biti upućen u pravom trenutku.

 

3. Istražujte s različitim formacijama

Pronalaženje idealne formacije može biti presudan faktor za pobjedu. Ako raspored igrača na terenu ne odgovara vašem stilu igre, teško ćete da uspostavite tečno dodavanje.

Bilo da ste ljubitelj 4-4-2 formacije ili želite potpuno napadačku igru, svaka postavka daje rezultate samo ako odgovara izabranim nogometašima i omiljenom stilu igre.

 

4. Centaršut po tlu je pola gola

Niske lopte koje dolaze s krila stvaraju najozbiljnije šanse za gol. Visoki centaršutevi i igra glavom u FIFA-i 20 donose manje prilika.

Oštre lopte koje prolazi kroz šesnaesterac i iza leđa obrambenog igrača kobne su za protivnika.

 

5. Vježbajte slobodne udarce

Slobodni udarci u FIFA-i 20 donose nekoliko zanimljivih opcija. Možete da birate direktan udarac u gol, dodati zakrivljenost ili visoku loptu koja pada na putu prema golu.

Ne očekujte da ćete odmah pogađati, ali vremenom vaše umijeće postaje sve bolje.

 

6. Kada primite loptu, ne polazite u sprint

Mnogi igrači žele iskoristiti brzinu napadača u odnosu na protivničkog braniča, ali zbog sprinta propadaju velike prilike.

Kada primite loptu, odmah sklonite prst s prekidača za brzo trčanje. Odigrajte kratko dodavanje, sačuvajte posjed i čekajte da se netko od igrača u napadu „otvori“.

Čak i kada igrate s velikim zvijezdama svjetskog nogometa, nemojte da očekujete da će se protivnički igrači micati pred njima. U situaciji kada igrač bez čuvara krene s loptom prema golmanu, sprint je idealna opcija za bijeg od beka.

 

7. Dodatno mijenjajte uobičajenu formaciju

Iako je izbor savršene formacije ključan, male modifikacije vam svakako mogu pomoći da budete još bolji. Možete da mijenjate čak i pristup igrača utakmici – od ultra obrambenog do potpuno napadačkog.

Postoji mogućnost postavki detalja koji se tiču razmaka između linija tima i broja napadača koji u protivničkom šesnaestercu čekaju centaršut.

Ekipa može automatski promijeniti formaciju zavisno o željenom stilu igre, tako da u svakom trenutku utakmice imate odgovarajuću taktiku, piše Games radar.

 

8. Ne trošite pravi novac

Ovaj savjet se ne odnosi na fudbalsku igru, ali može biti ključan ako želite uspjeh u Ultimate Teamu. Ne postoji razlog za trošenje vašeg pravog novca.

FIFA 20 preko Squad Building Challengesa pruža mogućnost zaraditi virtuelni novac lakše nego ikada.

Otvarajte brončane i srebrne pakete, a zatim uspješno rješavajte izazove. Tako se povećava snaga tima i pojedinačne vještine igrača

(Indexhr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.