Zahvaljujući Evanu Blasu poznate su karakteristike novog Sony Xperia 5 II smartfona koji uključuje Snapdragon 865, trostruku zadnju kameru, 120 Hz ekran u 21:9 formatu te 3,5-milimetarski priključak

 

Kako je već poznato Sony će uskoro predstaviti novo izdanje svojeg Xperia 5 pametnog telefona.  Evan Blass nam je otkrio informacije i rendere novog Sony Xperia 5 II.

Kao i u slučaju originalnog modela gdje je Xperia 5 bila kompaktnija verzija Xperia 1 modela tako će i Xperia 5 II biti kompaktnija verzija Xperia 1 II modela.

Ekran će biti 6,1-inčni u 21:9 formatu i s osvježavanjem od 120 Hz. Xperia 5 II će preuzeti kamere s Xperia 1 II pametnog telefon, trostruku zadnju kameru razvijenu u saradnji s ZEISS Opticsom (nije preuzet 3D Time-of-Flight senzor). To uključuje 12 MP senzor s otvorom blende f/1.7, 12 MP telefoto kameru i 12 MP ultraširoku kameru s uglom gledanja od 124 stepeni.

Vrijedi spomenuti i četiri fizička dugmeta s desne strane uređaja. Osim dugmeta za kontrolu zvuka tu je i Power dugme s integrisanim senzorom otiska prstiju. Tu su i dva fizička dugmeta koja bi mogla da budu dugmad za pokretanje kamere i za snimanje videa.

U unutrašnjosti nalazi se Qualcommov Snapdragon 865 čipset, 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije najvjerojatnije proširive s microSD karticama, 3,5-milimetarski priključak (nedostupan u originalnom Xperia 5 modelu). Na kraju vrijedi istaći bateriju od 4000 mAh (originalni Xperia 5 imao je bateriju od 3140 mAh).

Operativni sistem je Android 10. Očekuje se da će vrlo brzo biti nadograđen na Android 11. U prodaju stiže najvjerojatnije u oktobru, a cijena je povećana s prošlogodišnjih 799 na ovogodišnjih 999 američkih dolara.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.