Skupocjeni Mac Pro računar upravo je stigao u prodaju preko odjeljka za restaurirane proizvode Appleove internetske trgovine

 

Novi najjeftiniji primjerci koštaju 5,999 dolara, ali Apple restaurirani računar Mac Pro (2019) čine ovu radnu stanicu malo pristupačnijom.

Appleov najnoviji Mac Pro stigao je krajem 2019. godine, ali to nije računar za većinu potrošača. Izrađen je za profesionalce kojima je potrebna sva snaga dok uređuju medije ili dizajniraju video igre. Počevši od 5.999 dolara, Mac Pro ima za cilj privući velike studije koji sebi mogu da priušte veće proračunske troškove.

 

Popust oko 15 posto

 

Ukoliko se još uvijek trudite da nabavite Mac Pro, Apple je odlučio ponuditi punu radnu stanicu sa popustom. Postoji samo jedna caka: Popust nije baš veliki.

Novi Mac Pro računar upravo je stigao u prodaju preko odjeljka za restaurirane proizvode Appleove internetske trgovine, prenosi MacRumors. Ipak, o Pro Display XDR, monitoru koji bi išao uz Mac Pro nema ni riječi.

I z MacRumors-a su otkrili osnovnu konfiguraciju s nadograđenom memorijom dostupnom za 5.349 dolara. Čini se da je to Appleova najjeftinija konfiguracija na zalihama.

Što se tiče konfiguracija najvišeg nivoa, tu je restauriran Mac Pro koji se prodaje za 22.439 dolara. Obično košta oko 26.000 dolara. Naravno, odjeljak za restaurirane proizvode internetske trgovine takođe sadrži konfiguracije s specifikacijama i cijenama. Potencijalni kupci mogu da odluče koja konfiguracija najbolje odgovara njihovim potrebama prije nego što se odluče na kupovinu određenog primjerka.

Svi popusti bi trebali biti, po procjeni, oko 15 posto. Takođe su svi računari sertifikovani kako bi ispunjavali Apple standarde. Primjerci koje se prodaju testiraju se na punu funkcionalnost, mijenjaju se neispravni dijelovi i prolaze dubinsko čišćenje prije isporuke. Kada se otvore, kupci će dobiti priručnike i kablove kao da je to potpuno novi proizvod tek izašao iz proizvodnje.

Budući da se prodaje direktno preko Apple-a, ovi restaurirani Mac Pro (2019) računari uključuju 14-dnevnu politiku vraćanja i standardnu jednogodišnju ograničenu garanciju. Apple takođe prodaje AppleCare -pružanje usluga sve na jednom mjestu i podrška Apple-ovih stručnjaka, tako da se većina problema može riješiti u jednom pozivu..

Pojedinici možda ionako neće osjećati potrebu da ugrabe ovu priliku, ali male kompanije bi mogle u restauriranim računarima da dobiju savršenu priliku da Mac Pro uđe u njihov proces rada, a da pritom uštede i nešto novca.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.