5G poruke su trenutno primjenjive samo u Kini, ali će taj model moći da prihvate i druge zemlje, koje žele na isti način da unifikuju komunikaciju između svih operatora na jednom tržištu.

S dolaskom 5G mreža bićemo u mogućnosti da koristimo i novi tip tekstualnih poruka, koje će zamijeniti klasične SMS poruke.

Bez obzira na to što se mnogi opiru 5G mrežama i njihovom uvođenju, zbog navodne povezanosti sa lošim uticajem na zdravlje ljudi i okoline, 5G mreže već mijenjaju svakodnevicu ljudi, koji ih koriste.

 

Jedna od velikih promjena koje donose 5G poruke je ukidanje klasičnih SMS poruka

 

 

Kina trenutno ima najveće 5G tržište na planeti, i na nekoliko nacionalnih 5G mreža aktivno je gotovo 15 miliona korisnika, a tri najveća operatora dogovorila su ukidanje SMS i MMS poruka i prelazak na tzv. 5G Messaging, odnosno novi sistem 5G Poruka.

5G poruke zajednički su projekat tri najveće mreže u Kini i trenutno su u test periodu na jugoistoku zemlje, uz napomenu da će sve tri mreže u cijeloj Kini uskoro preći na ovaj novi sistem dopisivanja. Osim što su inovativne i potpuno redefinišu slanje kratkih poruka (koje više ne moraju biti tako kratke, zapravo), GizmoChina objašnjava da će 5G poruke biti i personalizovane, odnosno svakom od korisnika, koji ih koristi prilagodiće se na lični način za tog korisnika.

(Mondo.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.