Najnapredniji zum do sada na Samsung Galaxy S20 Ultra vodi vas tamo gdje ni jedan drugi mobilni uređaj nije bio! Najjači uređaj iz nove Samsungove S serije ima glavnu kameru sa čak 108 megapiksela ali i inovativni i veliki zum do čak 100 puta. Ukoliko vam je kamera sredstvo za rad, ali i zabavu ovo je pravi telefon za vas jer nudi brojne mogućnosti. Rastavljena na dijelove, kamera Samsung Galaxy S20 Ultra je još impresivnija, pa mozemo početi od glavnog sočiva sa masivnih 108 megapiksela koja pravi fotografije kvaliteta 12MP spajanjem devet piksela u jedan sa ekvivalentom od 2.4µm po pikselu. Dostupnost u auto modu koji uglavnom svi koriste rezultira impresivnim fotografijama. Veličina senzora je gotovo utrostručena tako da su noćne fotografije fenomenalne!

Pročitajte još: Art Transfer sa Google AI transformiše slike s vašeg telefona u umjetnička djela

U slabo osvijetljenim prostorijama ili uslovima sistem kamera funkcionište tako što snima više fotografija odjednom, spajajući ih u jednu, jasnu, sa manje vizuelnih smetnji. Noćni mod uz pomoć vještačke inteligencije daje fotografiju koja je jasna kao da je snimana tokom dana.

 

Telefoto 100x space zoom

 

Sljedeća kamera je telefoto, a ona ima periskopsko sočivo. Impresivno sočivo smješteno u mali uređaj poput telefona u ovom slučaju S20 Ultra izdvaja u odnosu na konkurenciju je upravo ta veličina od 48MP. Obično ovakvo sočivo kao svoju glavnu kameru koriste uređaji u srednjoj klasi, dok je ono kod Ultra modela „tek“ drugo i omogućava 10x hibridno-optički zum bez gubitka u kvalitetu fotografija sjajnih performansi. Ali, čudo kreće posle toga. Kada želite da još više zumom približite ono što fotografišete on se pretvara u digitalni zum i bilježi samo detalj u koji ste uperili sočivo i tako sve do uvećanja od 100x što je veoma impresivno za jedan mobilni telefon. Sledi ultra širokougaono sočivo koje po prvi put ima veličinu piksela 1.4 µm, a uz aparaturu f/2.2 je i više nego dovoljno brzo i precizno. I na kraju, tu je i ToF sočivo.

Da ne ostane sve samo na pikselima tu je i sjajna inovacija – opcija pojedinačnog snimka. To je opcija gde telefon koristi više kamera u isto vreme, ali i sve raspoložive filtere – gde kao rezultat dobijamo da od tog jednog snimka telefon napravi do 14 različitih video zapisa ili fotografija u različitim režimima (hyperlapse, fokus uživo, crno bele fotografije, ultra široke i td).

I za kraj, Samsung Galaxy S20 serija telefona sadrži moćnu kameru kao i puno ugrađene memorije gdje možete čuvati sve svoje fotografije i video snimke u visokoj rezoluciji.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.