Preuzmite aplikaciju Google Arts and Culture da biste pristupili novom alatu Art Transfer

 

Ne trebate biti umjetnik da biste stvorili sjajnu umjetnost. Google-ova aplikacija za umjetnost i kulturu (Google Arts and Culture) sa novim alatom Art Transfer sada pretvara jednostavne snimke u remek djela koja odgovaraju stilu Vinsent van Goga i Fride Kale.

Da biste započeli svoju novu kreativnu karijeru, otvorite kameru iOS ili Android aplikacije i odaberite „Art Transfer“. Nakon snimanja ili prenošenja fotografije odaberite između desetaka stilova kojima možete modifikovati svoju sliku. Preobrazite cijelu sliku ili uz pomoć alata za makaze odaberite određeni dio za filtriranje. Dok čekate da AI radi svoju magiju, Google će dijeliti „zabavnu činjenicu“ o umjetničkim djelima velikana poput Fride Kale, Van Goga, Edvarda Munka i Leonarda da Vinčija.

„Mnogi eksperimenti Google Arts and Culture pokazuju šta je moguće kada kombinujete umjetnost i tehnologiju“, napisala je u blogu menadžer proizvoda Michelle Luo. „Posebno vještačka inteligencija može biti moćan alat ne samo u rukama umjetnika, već i kao način da ljudi iskuse i nauče o umjetnosti na nove načine.“

Art Transfer, potpomognut algoritamskim modelom kreiranim od strane Google AI-a, čini više nego samo spajanje dvije slike ili prekrivanje vaše fotografije.

On stvara jedinstvenu rekreaciju vaše slike inspirisanu sa bezbroj stilova. I to čini direktno na vašem uređaju, bez pomoći oblaka ili vaših podataka koji se obrađuju na mreži.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.