Oura Ring je mali i elegantan nosivi elektronski uređaj u vidu prstena – pametni prsten možemo reći. Trenutna generacija, Oura Ring Gen3, dobila je ažuriranu funkciju koja omogućava očitavanje kiseonika u krvi (SpO2) postojećim korisnicima.

Kompanija kaže da je očitavanje podijeljeno na dvije metrike: „Prosječan kiseonik u krvi i vaša pravilnost disanja dok spavate“, što bi pomoglo u praćenju zdravlja vašeg sna.

Tipično, skor SpO2 je oko 95%-100%, ali niži nivoi mogu biti nešto što korisnici mogu podijeliti sa svojim ljekarima radi dalje analize. Nizak nivo kiseonika može biti povezan sa bolestima srca ili pluća.

Zapamtite da potrošački nosivi uređaji nisu medicinskog kvaliteta i ne bi se trebali koristiti za dijagnozu. Svi brendovi podsjećaju svoje kupce da, iako je napravljen veliki napredak, medicinska tehnologija nije spremna za implementaciju u tako malom otisku po cijenama prilagođenim potrošačima.

Praćenje spavanja i otkucaja srca Oura Ring Gen3 zanimljivo je onima koji žele ležerno pratiti svoje opšte zdravstveno stanje. Praćenje kvaliteta nečijeg sna može dovesti do djelotvornih stvari kao što je smanjenje buke ili svjetla iz spavaće sobe.

Po cijeni od 299 dolara, nije jeftin, ali je dobra alternativa za ljude koji ne vole da nose pametni sat/pametnu narukvicu. Dolazi u četiri boje (srebrna/crna/stealth/zlatna), ali mislimo da bi trebali dodati “Titanium” model.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.