Ako želite da baterija Android smartfona duže traje, izbjegavajte ove tri vrlo česte greške

 

Za razliku od komponenti poput kamera bez kojih, realno, možete nastaviti da koristite vaš Android, baterija je dio koji je ključan za optimalno korisničko iskustvo – ako je oštećena, na kraju radnog roka ili pregrijana, korišćenje vašeg smartfona nije samo otežano – ono može biti i opasno. Ako izbjegavate ove tri česte greške, koje utiču da baterija kraće traje, Android smartfon će vam biti veoma zahvalan.

 

Puštate da se baterija isprazni prije spajanja na punjač

 

Ako čekate da se baterija potpuno isprazni prije nego što odlučite da punite smartfon, utjecaćete negativno na dugoročne performanse vašeg smartfona.

Korektan način korišćenja baterije je da spojite smartfon na punjač prije nego što dosegne 15 do 20 posto kapaciteta.

Punjenje i pražnjenje do kraja su starinski pristupi koji su radili kod Ni-Mh baterija, koje su patile od takozvanog „memory efekta“.

Moderne baterije smartfona možete ostaviti na punjenju kad god želite, ali ako postupan pad performansi želite redukovati na minimum, ne stavljajte ih na punjač tek kad se isprazne.

 

Upotrebljavate jeftine brze punjače

 

Iako je korišćenje jeftinih brzih punjača vrlo primamljiva ideja, predlažemo da kupujete one koje prodaje proizvođač vašeg Androida. Ako zbog ičega, onda zato jer su napravljeni za optimalno punjenje smartfona, odnosno produženje dugoročnih performansi vaše baterije.

Jedini izuzetak ovog pravila je ako punjač ima istu voltažu i amperažu koju propisuje proizvođač vašeg smartfona.

 

Korišćenje nezvanične aplikacija za „održavanje baterije“

 

Ako imate smartfon, bio to Android ili iPhone, sto posto ste naišli na aplikacije koje garantuju „brže punjenje smartfona“. Izbjegavajte ih.

Ove aplikacije ubijaju bateriju zato jer, kao prvo, stalno rade u pozadini i kao drugo – zlopotrebljavaju vašu naivnost kako bi vam neprestano servirale reklame.

Velika većina modernih smartfona ima ugrađenu optimizaciju baterije. To znači da vam vanjski softver nije potreban.

(Tportal)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.