Nije prvi put da društvenom mrežom WhatsApp kruže poruke koje se često zovu „bombe“ jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima

 

Takve „bombe“ zapravo su poruke u kojima se nalazi niz nasumičnih znakova koje aplikacija ne može protumačiti, pa se zato stvara „začarani krug“ gde se WhatsApp iznova pokreće i ruši.

Kada do ovoga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo nego da obriše WhatsApp sa svog telefona i ponovo ga instalira. Problem je što u takvim situacijama često dolazi do gubitka svih poruka, što je za neke korisnike velik problem.

Olakšavajuća okolnost može da bude ako je korisnik ulogovan u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka sa računara. Naime, takve „bombe“ nemaju uticaj na web verziju WhatsApp aplikacije, pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti sa korišćenjem na telefonu.

Kako biste sprečili da do rušenja aplikacije uopšte i dođe, onemogućite primanje poruka od nepoznatih kontakata. To činite na sledeći način: Settings -> Privacy, a zatim menjanjem stavke „Everyone“ u „My contacts only“.

Iz WhatsApp-a, kako kažu, rade na pravljenju sigurnosnog peča koji bi trebalo da spriječi rušenje aplikacije u slučaju primanja ove sporne poruke.

Međutim, biće potrebno da prođe neko vreme kako bi peč svima postao dostupan.

(Metro)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.