Surface Duo precijenjen – konfiguracija od prošle godine po ovogodišnjoj cijeni – paprena cijena za dupli ekran i Microsoft logo

 

Prošle godine, Microsoft je najavio svoj Android pametni telefon sa dva ekrana, Surface Duo. Za one koji su nestrpljivo iščekivali uređaj, sa zadovoljstvom će saznati da je Microsoft napokon učinio telefon dostupnim za narudžbu. „Cijena sitnica“, Microsoft za Surface Duo traži 1.399 USD što neće biti jeftino.

Što se tiče specifikacija, čini se da se Microsoft odlučio koristiti hardver iz 2019. Telefon će umjesto 865 pokretati Snapdragon 855, što je pomalo razočaravajuće, posebno s obzirom na cijenu koju kompanija traži. Također će biti popraćeno sa 6 GB RAM-a, 256 GB prostora za skladištenje podataka, a posjedovaće i kameru od 11MP.

Međutim, pretpostavljamo da dok koristi prošlogodišnju tehnologiju, prodajna tačka uređaja bila bi činjenica da dolazi s dvostrukim 5,6-inčnim ekranima koji će u kombinaciji korisnicima pružiti 8,1-inčni omjer prikaza 3: 2 kao tablet . Doduše, nisu spojeni kao kod Samsung Galaxy Fold, ali činjenica da koristi dva odvojena zaslona trebala bi mu pomoći da bude izdržljiviji.

Telefon takođe radi na Androidu, što je dobra vijest za one koji preferiraju Googleov operativni sistem i koji bi se inače brinuli da će ga pokretati Windows 10. Telefon će biti dostupan putem glavnih mobilnih operatera, mada činjenica da nedostaje i 5G podrška je malo razočaravajuća.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.