Video-igra PC Building Simulator, koja je bila vrlo popularna na Steamu stigla je na Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One konzolama.

Moramo priznati da nam djeluje pomalo neobično da na konzolama igrate naslov koji predstavlja simulaciju kreiranja PC računara snova.

Istovremeno je i zanimljivo, jer će konzolaši naučiti kako se slaže „gaming monster PC“, pa možda shvate da je njihova omiljena konzola samo igračka u poređenju s onim što možete dobiti s mrcinom od računara.

Osim što vam se u igri nudi mogućnost slaganja računara od komponenti brojnih stvarnih proizvođača kućišta, procesora, grafičkih kartica, matičnih ploča, napajanja, memorija, SSD-ova, napajanja, hlađenja, RGB rasvjete i drugog hardvera, ona vam nudi i „story mode“ u kojem ćete se naći u ulozi pripravnika koji radi u ujakovom servisu, kao što možete vidjeti u videu.

U početku ćete imati jednostavnije zadatke kroz kreiranje računara za „obične“ korisnike, a daljim napredovanjem morate da slažete mrcine namijenjene najzahtjevnijim klijentima, profesionalnim gamerima, streamerima i entuzijastima, pa ćete osim ugradnje komponenti imati zabavu u „moddanju“.

A to znači da ćete se između ostaloga da se bavite savijanjem cijevi za vodeno hlađenje, piljenjem i ukrašavanjem kućišta s vanjske i unutrašnje strane.

Što više stavite ventilatora, cjevčica s rashladnim tečnostima u boji i RGB rasvjete to bolje, ali pri tome morate da vodite računa i oko kompatibilnosti hardvera s matičnim pločama i napajanjima, a moraćete se baviti i testiranjem mašine, benchmarkiranjem i overclockanjem pa je zabava garantovana, a samim tim puno toga bi trebali i da naučite, pa ćete se osjećati poput šegrta u Vidilabu.

Mnogi veliki proizvođači hardvera poput AMD-a, Intela, Nvidije, Corsaira, NZXT-a, Asusa, Arctica i Cooler Mastera predstavljaju službene partnere igre pa ćete tokom gradnje PC-a iz snova koristiti komponente koje se zaista mogu da kupe na tržištu, a to je možda i jedan od najpametnijih poteza developera iz studija Irregular Corporation.

Igra PC Building Simulator: Console Edition može se naći u PlayStation Storeu, Microsoft Storeu i Nintendo eShopu po cijeni od 20 dolara.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.