„Kralj ostrva“ (The King of Staten Island) je američki komično-dramski film iz 2020. godine koji je režirao Judd Apatow, prema scenariju Apatowa, Petea Davidsona i Davea Sirusa

 

Reditelj Judd Apatow nam donosi osvježavajuću komediju „Kralj ostrva“. To je priča o ljubavi, gubicima i smijehu na Staten Islandu, sa Peteom Davidsonom u glavnoj ulozi, momkom koji se probio u emisiji „Saturday Night Live.

Judd Apatow je tokom svoje karijere pomogao da čitav niz mladih, talentovanih komičara ostvari svoje prve važne uloge na velikom platnu. Među njima su Steve Carell, Seth Rogen, Jonah Hill, Jason Segel, Kristen Wiig, Amy Schumer i Kumail Nanjiani.

Scott (Davidson) je imao smetnje u razvoju još od svoje sedme godine, kada mu je poginuo otac, vatrogasac. Sada je na sredini dvadesetih godina i malo toga je postigao jureći svoj san, da postane tatu majstor. Dok njegova mlađa, ambiciozna sestra (Maude Apatow) odlazi na koledž, Scott i dalje živi s majkom, iscrpljenom medicinskom sestrom iz Hitne pomoći, (oskarovka Marisa Tomei). Scott dane provodi tako što puši travu i druži se sa ekipom. Tu su Oscar, (Ricky Velez), Igor (Moises Arias) i Richie (Lou Wilson), a potajno se viđa sa drugaricom iz srednje škole, Kelsey (Bel Powley).

Međutim, kada njegova majka počne da se viđa sa brbljivim vatrogascem, Rayem (Bill Burr), to započne niz događaja koji će Scotta natjerati da se izbori sa svojim bolom i napravi prve korake ka odrastanju i napredovanju u životu.

Jedna od zvijezda u filmu je i Steve Buscemi. On je vatrogasac veteran, koji Scotta uzima pod svoje. Pored njega je tu i Pamela Adlon, kao Rayeva bivša žena Gina.

Film je izvorno namijenjen pozorišnom prikazivanju u Sjevernoj Americi. Na kraju je objavljen digitalno putem Premium VOD-a 12. juna 2020. godine u izdanju Universal Pictures. Dobio je generalno pozitivne kritike kritičara, koji su pohvalili Davidsonove performanse i Apatow-ovo bavljenje zrelom temom.

(Una film)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.