Platforma za slušanje muzike Spotify od juče je dostupna i u BiH

 

Spotify od utorka nudi besplatne usluge i pretplatu osim BiH i u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Albaniji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Ukrajini.

Spotify je platforma iz Švedske koja je krajem prošle godine prestigla Apple kao predvodnik tržišta slušanja muzike i ima više od 130 miliona korisnika.

Platforma omogućava slušanje muzike ili podcasta u svakom trenutku na računaru, smartfonu ili tabletu.

 

Spotify može i besplatno

 

Za korišćenje besplatne verzije Spotifya potrebno je kreirati korisnički račun te preuzeti desktop i/ili mobilnu aplikaciju, baš kao da koristimo plaćenu verziju servisa.

Ograničenja besplatne verzije povremeno se mijenjaju. Trenutno su postavljena tako da se muzika može slušati isključivo nasumičnim odabirom (shuffle), uz maksimalno šest preskakanja pjesama u sat vremena.

Drugim riječima, slobodni ste da pristupite bilo kojem albumu ili playlisti. Me]utim, nećete moći da odaberete tačno onu pjesmu koju želite, već ćete morati pričekati da ona dođe na red.

Takođe nisu dostupne radio stanice. Između pjesama povremeno se puštaju kratki oglasi. Njih nije moguće preskočiti, a kvaliteta zvuka limitirana je na maksimalnih 160 kbps.

Onemogućeno je i skidanje pjesama, za slušanje bez trošenja interneta. Uprkos svim ograničenjima preko 100 miliona korisnika koristi Spotify upravo u besplatnoj varijanti.

 

Spotify mobilna aplikacija

 

Osim web i desktop aplikacija, Spotify nudi i mobilnu aplikaciju, koja je odlično dizajnirana i omogućava jednostavno korišćenje i na manjim ekranima.

Osim standardne aplikacije tu je i takozvani Car View. To je posebni način rada gdje su sva dugmad uvećana, a navigacija po interfejsu vrlo pojednostavljena. Sve s ciljem da se smanji distrakcija prilikom korišćenja za vrijeme vožnje automobilom.

Car View može se aktivirati ručno, ali i automatski, nakon što aplikacija prepozna da je mobitel uspostavio konekciju s Bluetooth sistemom u automobilu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.