Do kraja godine Sony i Microsoft pustiće u prodaju svoje nove konzole (PlayStation 5 i Xbox Series X) sljedeće generacije, a čini se da će Sony ipak zadržati prednost na tržištu

 

Sony PlayStation 5 i Xbox Series X imaće slične performanse, ali neki već predviđaju dominaciju PS5.

Izgleda da su već počela neprijateljstva između dva velikana među konzolama.

Dok su u Soniju uvjereni u to da će njihova konzola biti najbrža na svijetu i najavljuju „prihvatljivu“ cenu, izvršni direktor Xbox-a obećava da neće ponoviti greške iz prošlosti i da će ponuditi Xbox po povoljnijoj ceni nego do sada.

Ipak, dominaciju PlayStation 5 činiće dva glavna faktora, objašnjava analitičar Pirs Harding-Rols, a piše Gizchina.

Prva je odanost PlayStation igrača njihovoj omiljenoj konzoli, a drugi je „backward compatibility“, što znači da će igre za PS5 biti kompatibilne sa PS4 igrama, ili čak i ranijim.

Microsoft je takođe potvrdio „backward compatibility“ Xbox X konzole sa Xbox One. Dva proizvođača će se, dakle, ravnopravno boriti.

Kao što vidimo, neće biti velike razlike među modelima u smislu inovativnosti i performansi koje jedna konzola ima a druga ne.

Zato Harding-Rols smatra da neće dolaziti do „promjene brenda“ među korisnicima i da će Sony održati prednost.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.