Samsung Galaxy A70 i A50 naišli su na dobar odziv prošle godine, a sada su zvanično najavljeni i njihovi nasljednici Galaxy A71 i A51.

Ova dva modela nemaju mnogo slabije performanse od Galaxy Note i Galaxy S serija.

Posjeduju edge-to-edge displeje sa integrisanim senzorima otiska prsta i četiri kamere sa zadnje strane, piše sajt „Extreme Tech“.

Oba modela pokretaće Android 10.

Pročitajte još:

 

Samsung Galaxy A51

 

Galaxy A51 će biti jeftiniji, i vjerovatno će koštati oko 300 dolara.

Imaće ARM procesor srednje veličine Exynos octa-core sa 4-6 GB RAM memorije i do 128 GB prostora za skladištenje podataka.

Imaće OLED ekran od 6.5 inča i sa rezolucijom od 1080p. Selfi kamera bi trebalo da ima 32MP.

Što se zadnjih kamera tiče, predviđa se 48MP glavni senzor zajedno sa 5MP senzorom dubine i 5MP makro kamerom. Tu je i 12MP ultra široka kamera.

 

Samsung Galaxy A71

 

Galaxy A71 koštaće vjerovatno od 450 do 500 dolara. Imaće snažniji Snapdragon 730 procesor i do 8 GB RAM-a sa 128 GB prostora za skladištenje.

Ovaj uređaj će biti malo veći – govorimo o 6.7 inča, takođe sa selfi kamerom od 32MP.

Samsung Galaxy A71 ima iste dodatne kamere kao i A51, uz glavnu kameru od 64MP. Za razliku od Samsungovih skupljih telefona, nijedan od ovih uređaja nema telefoto kameru.

Samsung još nije objavio zvanične cijene ili datum izlaska ovih telefona, ali trebalo bi da budu predstavljeni na azijskom i evropskom tržištu u narednih nekoliko nedjelja.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.