Samsung intenzivno radi na Galaxy A seriji pametnih telefona, a među nadolazećim pametnim telefonima Galaxy A serije očekuje se i Galaxy A91 sa vrlo dobrim specifikacijama i prihvatljive cijene

 

Samsung Galaxy A91 dolazi sa Infinity-O ekranom koji ima „punch hole“ odnosno rupicu smještenu na gornjem središnjem dijelu, a u nju se po običaju smjestila selfi kamera. Ovo je dizajnerski vrlo slično rješenje kao i kod Galaxy Note 10 modela.

Ekran Samsung Galaxy A91 pametnog telefona je ravan, a čini se kako će se u njemu naći ugrađen i senzor otiska prsta.

Na zadnjoj strani se nalazi modul za trostruku ili četverostruku kameru, ne zna se još tačno s obzirom da su se pojavile dvije vrste rendera.

Pročitajte još: Ovo je Samsung Galaxy A51 i dolazi 12. decembra

Jedan prikazuje trostruku, a drugi četverostruku kameru, pa nam ostaje da vidimo u kojoj će tačno od ove dvije varijante biti predstavljen Samsung Galaxy A91 model. Na obje je slike vidljivo kako se modul nalazi u gornjem lijevom uglu i pravougaonog je oblika.

Takođe je vidljivo da se dugme za pojačavanje tona i isključivanje nalazi na desnoj strani ovog pametnog telefona, dok se na donjoj strani nalazi USB Type-C utor i jedan zvučnik.

Ono šta smo još saznali iz glasina o Samsung Galaxy A91 pametnom telefonu je da postoje njegove dvije varijante sa nazivima modela SM-A905 i SM-A908, a za jedan od tih modela očekuje se da će doći sa 5G povezivanjem.

Takođe, nagađa se da će doći sa S-AMOLED ekranom dijagonale 6.7 inča koji će biti FHD+ rezolucije. U radu bi trebalo da se oslanja na Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ovaj smartfon bi trebalo da ima bateriju kapaciteta 4.500 mAh zajedno sa podrškom za 45W brzo punjenje. Šuška se da će doći sa trostrukom zadnjom kamerom sa 48 MP primarnim senzorom te sa 32 MP prednjom selfi kamerom.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.