Samsung će 11. februara predstaviti svoju Galaxy S20 flagship seriju pametnih telefona, ali prema Geekbench-u u pripremi je i Galaxy A41

 

Dok sa nestrpljenjem čekamo službeno predstavljanje Galaxy S20 pametnih telefona, Samsung ujedno priprema i nove modele A serije pametnih telefona među kojima je i Galaxy A41.

Samsungova A serija pametnih telefona srednje klase vrlo je popularna zbog svojih dobrih specifikacija i pristupačnijih cijena.

Tako su se sada pojavile nove informacije o Samsung Galaxy A41 pametnom telefonu o kojemu ništa nismo čuli od novembra prošle godine. Ovaj nadolazeći pametni telefon pojavio se na Geekbench benchmark listama i otkrivene su neke njegove specifikacije.

Prema Geekbench-u Galaxy A41 nosi broj modela SM-A415F i otkriveno je kako će se u svom radu oslanjati na MediaTek Helio P65 čipset koji će biti uparen sa 4 GB RAM-a.

Prema ranijim informacijama izgleda da će doći sa više interne memorije od svog prethodnika, a vjerojatno će se raditi o opcijama sa 64 GB i 128 GB interne memorije.

Geekbench nam je otkrio da je Samsung Galaxy A41 na single-core testu postigao 1.684 bodova, dok je na multi-core testu postigao 5.043 bodova.

Geekbench lista ne otkriva nikakve druge specifikacije Samsung Galaxy A41 modela. Međutim neke od glasina su da bi ovaj pametni telefon mogao doći sa 48 MP primarnim senzorom kamere i 25 MP senzorom selfi kamere.

Takođe se spominje baterija kapaciteta 3.500 mAh i podrška za 15W brzo punjenje. S obzirom da se ovaj novi nadolazeći pametni telefon pojavio na Geekbenchu vrlo je izgledno da će ubrzo biti službeno predstavljen. Za sada nemamo nikakvih informacija kada bi to moglo da bude.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.