Ruska kompanija Caviar preradila je posljednju generaciju iPhonea u stilu Teslina Cybertrucka i rezultat je – Cyberphone

 

Ako ste se pitali kako bi izgledao iPhone napravljen u stilu Teslina Cybertrucka, ruska kompanija Caviar ima odgovor na vaše pitanje – Cyberphone. Ta kompanija poznata je po svojim skupim preradama Appleovih telefona, a njihova vizija kombinacije dvaju vrlo popularnih brendova i njihovih proizvoda prilično je zanimljiva.

U velikom i atraktivnom kućištu inspirisanim Muskovim „neuništivim“ pickupom, koje prati geometriju linija, jednostavnost oblika i raznovrsnost materijala Cybertrucka, Caviar je smjestio nove modele iPhonea 11 Pro.

Korisnici mogu odabrati žele li model Pro ili Pro Max, pri čemu su dostupni modeli od 64, 256 i 512 GB memorije.

Cijena najjeftinijeg modela (iPhonea 11 Pro sa 64 GB memorije) iznosi više od 5200 dolara. Na Mashableu kažu da je količina Cyberphonea koji će se pojaviti u prodaji ograničena na samo 99 komada. Ako vam je stalo da potrošite oko 9000 KM na telefon, što prije naručite svoj primjerak.

Iz ruske kompanije potrudili su se da korisnici Cyberphonea nemaju istih problema kakvih je imao Musk pri predstavljanju pickupa.

Naravno, riječ je o pucanju stakala na vozilu koje je trebalo biti neuništivo, pa je cijeli ekran, odnosno prednji dio uređaja prekriven metalnom maskom. Kućište je napravljeno od titana.

Kada želite da koristite telefon, maska s prednjeg dijela spusti se u posebno postolje tako da telefon može stajati na stolu ili drugoj podlozi.

Zanimljivo, ali veoma nepraktično rješenje za osobe koje često vole pogledati na ekran i vidjeti ima li kakvih novosti i obavještenja jer će konstantno morati spuštati prednju masku.

Ali onima koji su spremni dati tako veliki novac za jedinstveni primjerak hardvera s kojim sigurno neće proći neprimijećeni, pomjeranje maske vjerojatno neće biti tako veliki problem.

(Mashable)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.