Motorolin odgovor na Samsung Note seriju

 

Ako pomislimo na vodeće pametne telefone koji dolaze sa stylus pametnom olovkom, samo Samsung Note serijal imamo na umu. Visoka klasa Samsung phablet serije, od kojih je najnovija Note 10 Lite, odlikuje se stylusom (nazvanim S-Pen od strane Samsung). Bilo je i starijih modela kompanije LG. Ako krenemo prema posljednjim glasinama, još jedan proizvođač pametnih telefona, Motorola, planira lansirati pametni telefon sa olovkom. Inače, Motorola je prošle godine predstavila obnovljenu verziju svog ikoničnog Razr flip telefona kao Moto Razr (2019).

Prema izvještaju kompanije Android Authority, čini se da je Motorola telefon sa stylus olovkom u dolasku. Izvještaj se temelji na prikazu koji je objavio savjetnik Evan Blass, a gledajući ono što je pokazano, čini se da proizvođač pametnih telefona u vlasništvu Lenova, radi na pametnom telefonu sa stylus olovkom. Na prikazivanju je prikazan Motorola telefon sa punch-hole ekranom i zakrivljenih ivica, te stylus olovkom.

Kao što većina misli da je riječ o flegšipu, malo je vjerovatno da će biti Motorola Edge Plus, vodeći pametni telefon kompanije, prema tipsteru. Velike su šanse da bi to mogao biti uređaj srednjeg opsega, koji bi, imao potencijal da poremeti tržište srednjeg dometa preplavljeno telefonima Xiaomi, Oppo, Vivo i Realme jer nijedan od telefona ovih kompanijane dolazi sa stylusom. Također, Motorola nudi aktivan Android doživljaj sa svojim telefonima. U kombinaciji s stock Androidom, stylusom i možda novijim procesorom, ovaj Motorola telefon mogao bi izazvati niz Android smartfona koji su trenutno na tržištu. Bilo da dolazi na tržište ili ne, čini se da Motorola sigurno nadograđuje svoju igru ​​što se inovacija tiče.

(Gadgetsnow)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.