Izdavač video igara Activision Blizzard sklopio je višegodišnje partnerstvo s kompanijom Google tako da će sve Activision Blizzard igre biti hostovane na Google Cloud-u kao i ostale tehničke potrebe. Ono što je još važnije, dio sporazuma je da će YouTube postati ekskluzivni partner za sve e-sportske naslove izdavača igara, uključujući nadolazeću sezonu Overwatch lige i Call of Duty League, koja počinje danas u Minneapolisu , Minesota.

Dogovor je velika dobit za YouTube koji se nadmetao s liderom za streaming igara Twitch-om, uprkos tome što je YouTube najveće video mjesto na svijetu i drugo najposjećenije web mjesto na planeti iza samo pretraživača njegove matične kompanije. Twitch je bio ekskluzivni streaming partner za prve dvije sezone Overwatch lige Activision Blizzard-a, a Twitch je dugo bio odredište za zabavu u igrama uživo.

Ryan Wyatt, šef gejminga na YouTube platformi je istakao: „Sa više od 200 miliona gejmera dnevno, koji gledaju više od 50 milijardi sati igračkog sadržaja godišnje, YouTube igračima i njihovim strasnim fanovima pruža najpopularniju platformu za video igre na svijetu. Overwatch League i Call of Duty League najvažniji su primeri e-sports sadržaja. Kao bivši komentator Call of Duty mečeva, sa velikim uzbuđenjem sam ispratio to što je Activision Blizzard izabrao YouTube za svoju ekskluzivnu platformu za streamovanje obje lige. Ovo partnerstvo dodatno pokazuje našu posvećenost cilju da imamo prvoklasan live streaming proizvod za gejming“.

https://twitter.com/Fwiz/status/1220809570827689984

Google ističe da je od Activisiona izabran zbog svog pouzdanog globalnog renomea, analitike podataka, AI mogućnosti, te da igrači mogu očekivati mrežne servise visokog kvaliteta i gejming iskustva sa niskom latencijom.

(TheVerge / Neovin)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.