Ako volite strategije potez-po-potez (turn-based tactics) u kojima imate vremena da razmišljate o slijedećem koraku, tada će vam se svidjeti ova igra Ash of Gods Redemption

 

Zanimljivo je da je grafika u igri napravljena u stilu japanskih crtanih filmova pa će se mnogima dopasti. Isto vrijedi i za muziku u igri koja je praktički filmska, tako da se može slobodno reći da su se itekako potrudili oko igre Ash of Gods Redemption.

Autori i izdavači igre AurumDust napravili igru u kojoj ćete, kao i u stvarnom svijetu, da odlučujete ko će ostati živ a ko će da umre u pojedinim borbama.

Kako bi većina preživjela neki će morati da žrtvuju sebe. Igra vas vodi kroz živopisne ambijente, a na raspolaganju vam je široka paleta poteza i udaraca koje ćete tokom igreda poboljšavate.

Radi se o RPG igri koju igrate potez-po-potez. Zavisno o vašeg kretanja i odlukama tako će da se razvija i sama radnja igre, nije linearna.

Na raspolaganju vam je i zanimljiv Player vs Player onlilne način igranja.

Igrica je inače napravljena za sve popularne platforme – PC, PlayStation 4, Nintendo Switch i Xbox One. Na nekim se platformama pojavila još 2018. godine, a na nekima će se pojaviti do kraja ovog mjeseca.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.