Ako igrate igru Call of Duty: Modern Warfare možda ste juče bili žrtva poruke koja vas obavještava da morate da uradite reset svih svojih dostignuća i otključanih predmeta da biste ušli u igru.

Ne, nije u pitanju nikakav scam. Ovo je jednostavno pogodilo određen dio igrača posle najsvježijeg update-a, koji je izgleda stvorio određene probleme.

Ulje na vatru je dolio i zvaničan tweet iz redova Infinity Warda, koji su pozivali igrače na “hard close” aplikacije bez odabira bilo koje od opcija.

Ipak, šteta ne izgleda tolika kolika se u prvi mah činila. Igrači koji su kliknuli na “yes” su izgubili “samo” combat record, leaderboard, custom classes i operatore. Sve što su kupili od opreme kao i overall XP su ostali netaknuti. Infinity Ward kaže da će se i tim igračima vratiti izgubljeno.

Očigledno je u novije vreme trend lošeg rada QA sektora generalno u gaming industriji, što otvara pitanje odnosa velikih kompanija prema ovom delu developmenta kao i backfire situaciji koja iz toga proizilazi. Naravoučenije, dok god imate lošu QA praksu, ovakvi bagovi će se konstanto pojavljivati na live igrama što dovodi igrače do kolektivnog ludila.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.