Još u oktobru, Microsoft je predstavio par uređaja s dvostrukim ekranom koji su privukli veliku pažnju. Microsoft Surface Duo, koji je prvi brend pametni telefon sa Android-om i Surface Neo, u osnovi je veća verzija Duo-a sa tabletom sa Windows 10X na brodu. Očekuje se da će oba stići za prazničnu kupovinu sezone 2020., ali Microsoft daje programerima softvera da započnu sa optimizacijom njihovih aplikacija.

Iz iste kategorije:

Danas je Microsoft objavio svoj Surface Duo pregled SDK-a zajedno s emulatorom i Java frejmvorcima, kako bi omogućio programerima da započnu eksperimentisanje sa duplim form-faktorom za dva ekrana na Androidu. Takođe smo dobili više detalja o stvarnom funkcionisanju i rukovanju aplikacijama na podešavanju dvostrukog ekrana. Moći ćete povući i ispustiti (drag and drop), podržavaće interakciju dodirom i olovkom kao i više potencijalnih obrazaca za skaliranje i interakciju aplikacija koje dolaze.

Microsoft Surface Duo SDK pregled

Aplikacije će prema zadanim postavkama zauzeti prikaz preko cijelog ekrana i moći ćete im promijeniti veličinu u prozoru, podijeljenom ekranu ili dvostrukom prikazu iste aplikacije na oba ekrana. Postoji i mogućnost dodatnog prikaza aplikacije kao i dvostrukog portreta ili dvostrukog pejzažnog izgleda. Microsoft ima za cilj pružiti višesatno iskustvo za razne slučajeve upotrebe i dodaće još više funkcionalnosti. Pregled SDK za Windows 10X se očekuje da će stići 11. februara.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.