Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati nove mogućnosti za razvoj mobilnih aplikacija

 

Huawei je predstavio nadograđeni HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još djelotvorniji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrišući otvorene mogućnosti u svoj ekosistem, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh, poručili su iz kineske kompanije.

 

Sinergija između čipseta, uređaja i usluga u oblaku

 

Novi HMS Core 4.0 prekretnica je u izgradnji Huaweijevog globalnog ekosistema. Account Kit, Push Kit, Wallet Kit, Analytics Kit, Drive Kit i Game Service već su se pokazali stabilnima, dok su Ads Kit i Locations Kit krenuli u rad prije četiri mjeseca.

Kako bi upotpunili postojeću ponudu servisa, u Huaweiju su se vodili povratnim informacijama dobijenim od programera.

Brojna poboljšanja napravljena su i na području integracije mašinskog učenja u svoju ažuriranu platformu.

Mogućnosti HMS Core 4.0 platforme pružaju širok raspon usluga programerima mobilnih aplikacija na svim razinama.

Zahvaljujući podršci integrisanoj na jednom mjestu, HMS Core ubrzava razvoj visokokvalitetnih aplikacija pomoću širokog raspona ponuđenih usluga.

Tako su smanjene prepreke razvoju, a programeri štede na troškovima i mogu veću pažnju da posvete inovacijama.

Huawei Mobile Services (HMS) omogućava sinergiju između mogućnosti čipseta, uređaja i usluga u oblaku, čime se performanse uređaja rastu na vrhunske razine uz optimizovanu potrošnju baterije.

Napredak je postignut zahvaljujući nizu otvorenih HMS Core API-ja, IDE alata i otvorenosti platforme za razvoj i testiranje aplikacija.

Pročitajte još: Python 3.9 alfa 1 spreman za testiranje

Više od 1,3 miliona programera širom svijeta već radi s Huaweijem, a na HMS Core spojeno je preko 55 hiljada aplikacija.

Očekuje se da će zahvaljujući otvorenosti i poboljšanim inovacijama na HMS Core platformi ove brojke nastaviti da rastu i eksponencijalno povećavaju mogućnosti usluga.

Zajedno, HMS i programeri mogu izgraditi ekosistem za omogućavanje još pametnijeg i povezanijeg iskustva svojih korisnika, smatraju u Huaweiju.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.