HDC.Cloud 2020, Huawei konferencija za programere koja je planirana da se održi u Šenženu odgođena je za kraj marta

 

Huawei je najavio odlaganje glavne konferencije za programere zbog bezbjednosnih mjera opreza oko izbijanja koronavirusa u Vuhanu u Kini. HDC.Cloud 2020 konferencija je planirna da se održi u Šenženu od 11. do 12. februara, ali je odgođena na 27. do 28. marta, navodi se na web stranici događaja. Do sada je potvrđeno da je virus sličan SARS-u ubio 17 ljudi.

Konferencija je fokusirana na preduzeća i služi kao primarni događaj Huaweija za IT programere. „Želimo dijeliti ICT tehnologije i mogućnosti koje je Huawei razvijao u poslednjih 30 godina“, rekli su iz kompanije Huawei. „Naši procesori Kunpeng i Ascend posebno će biti snažni novi pokretači za globalne programere.“

Huawei vjerojatno neće biti posljednja kineska kompanija koja je izmijenila svoj nadolazeći kalendar događaja, jer se situacija u Wuhanu tretira ozbiljnim protivmjerama.

Izvršni direktor Foxconna Terry Gou upozorio je osoblje da ne putuju na kopno u Kinu tokom nadolazećeg perioda Lunarne Nove godine, javlja Reuters.

Čitav grad Wuhan, koji ima više od 11 miliona stanovnika, od četvrtka je ujutro u zatvaranju, a aerodrome i željezničke stanice do daljnjeg su zatvoreni.

Nejasno je koliko će biti efikasan neviđeni napor da se grad izoluje. „Koliko znam, pokušaj da se grad od 11 miliona ljudi stavi u karantin je prava nauka,“ izjavio je danas agenciji Associated Press Gauden Galea, predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije Gauden Galea. „To se ranije nije moglo ni zamisliti kao javno-zdravstvena mjera. U ovoj fazi ne možemo reći da hoće ili neće uspjeti. “

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.