Evan Blass je saznao kako Samsung namjerava da nagradi besplatnim Galaxy Buds+ slušalicama one koji ranije naruče skuplje modele

 

Za dvije sedmice Samsung će da predstavi novu seriju pametnih telefona Galaxy S20. Kako znamo unutar serije biće predstavljena tri modela – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra. Ali, čini se kako će tog dana Samsung predstaviti i bežične slušalice Galaxy Buds. Sudeći prema reklamnoj fotografiji do koje je došao Evan Blass ovogodišnji model slušalica nosiće naziv Galaxy Buds+.

Blass je ujedno uspio saznati i kako Samsung (najvjerojatnije) priprema poklon za sve kupce koji se odluče ranije naručiti skuplje modele telefona – Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra.

Svi oni bi trebali na poklon dobiti nove Galaxy Buds+ slušalice. Ovaj podatak Samsung još trebada službeno potvrdi ili demantuje. Prema početnim cijenama serije Galaxy S20, besplatne slušalice bile bi dobar vjetar u leđa vlasnicima Galaxy S10 i starijih modela da se odluče na obnovu mobilnih ljubimaca.

O novim slušalicama nema službenih podataka već samo glasine iz leakerskih krugova. Prema njima, dizajn se neće mijenjati, već će ostati isti kakav imaju i aktuelne Galaxy Buds slušalice. Jedine promjene trebale bi stići u vidu izbacivanja podrške za aktivno poništavanje buke te u vidu veće baterije.

Baterija bi trebala da dobije znatno veći kapacitet što bi znatno produžilo vrijeme upotrebe slušalica s jednim punjenje. Aktuelne Galaxy Buds slušalice imaju baterije od 58 mAh i sa jednim punjenjem dostižno je do četiri sata rada. Galaxy Buds+ slušalice trebale bida dobiju baterije od 85 mAh koje bi im autonomiju produžile na impozantnih 12 sati.

Što je sve od gore navedenog tačno, a šta ne saznaćemo 11. februara na ovogodišnjem UNPACKED događaju.

(Bug)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.