Motorola predstavila RAZR 2019. Preklopni pametni telefon sa savitljivim OLED ekranom, sa 6GB RAM-a, 128GB interne memorije te poprilično slabašnom, 2510mAh baterijom

 

Motorola je pokušavala da sakrije povratak svoje RAZR linije telefona koji ovoga puta imaju savitljive ekrane već četiri godine, ali kako su informacije odavno procurile u javnost, ovo predstavljanje i nije donijelo previše novosti. Upravo to je i ono što je zanimljivo kod ovog telefona, jer mu novosti i nije trebalo. Motorola RAZR 2019 je uskoro među nama, a kakve će specifikacije imati te kolika će mu biti cijena pogledajte u nastavku vijesti!

 

Genijalni dizajn ekrana

 

Motorola RAZR 2019 je u svakom smislu riječi preklopni telefon koji ima jedan veliki, savitljivi OLED ekrann HD++ rezolucije (2142 x 876) prekriven plastikom iznutra.

Radi se o 6.7“ ekranu koji se presavija po sredini, a Motorola je dizajnirala takav dizajn na mjestu preklapanja da nije vidljiva udubina na zaslonu kada se ispravi.

Ovakvo nešto je itekako genijalno. Isti ekran ima i nešto širi notch na vrhu u kojeg se smjestila samo 5MP selfie kamera koja je uglavnom namijenjena za video chat.

Pročitajte još: Zahvaljujući kineskoj agenciji TENAA razotkrivene Vivo S5 specifikacije

Ispod ekrana se nalazi zadebljani dio koji „uhvati“ gornji dio ekrana pri savijanju, a u njemu se nalaze i antene telefona te klasični senzor za otisak prsta.

Zanimljivo je da je ovaj, ali i svaki drugi dio kućišta u istim dimenzijama kao što je to bio i originalni RAZR.

Kada se telefon sklopi, na prednjoj strani će se naći 2.7“ OLED ekran rezolucije 600 x 800 čija je zadatak gotovo identičan onoj od Always-On ekrana.

Prikazivaće obavještenja, moći ćete da upravljate brzim postavkama telefona i muzikom na njemu i služiće vam i kao ekran za „selfie“ kameru spolja.

Nakon preklapanja, zadnja kamera sa IMX519 senzorom od 16MP (istu kameru je imao i OnePlus 6) je tu, a ima i LED blic.

Motorola RAZR 2019 nema 3.5mm ulaz za slušalice, a ispod kućišta skriva Qualcomm Snapdragon 710, 6GB RAM-a, 128GB interne memorije te poprilično slabašnu, 2510mAh bateriju.

Iz kutije, RAZR 2019 vrti Android 9 Pie s Motorolinim poznatim gestama za kameru i uključivanje lampe.

 

Ne podržava SIM karticu

 

Ono što je takođe vrijedno spomena je to da Motorola RAZR ne podržava SIM karticu, nego će se isključivo koristiti putem e-SIM kartice (i to za sada samo u SAD-u na Verizon mreži). Kada kažemo sada, malo smo se zaletjeli jer će Motorola primati prednarudžbe tek naredni mjesec, a s isporukom telefona kreću u prvom mjesecu naredne godine.

Motorola RAZR cijena iznosi poprilično debelih, 1499$, a njena dostupnost van SAD-a je još pod znakom pitanja.

Naravno, velike su to pare za poprilično slabašno opremljen telefon, ali kada se cijeli koncept uzme u obzir, Motorola RAZR 2019 je mnogo više od zbira komponenti koji je čine.

To je povratak klasici, to je preklopni telefon kojem smo se svi divili u prošlosti, modernizovan. Zanimljiva stvar je što možete da uključite „skin“ na launcheru koji donji dio ekrana pretvori u originalnu RAZR tastaturu, pa tako dobijete gotovo 1:1 repliku starog RAZR-a.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.