Nakon trijumfalnog nastavka popularnog naslova Doom 2016. godine, ikonska Id Software igrica se sada vraća s nastavkom Doom Eternal.

 

GameSpot je objavio pregled prva tri sata novog dijela kultne igrice i na prvi pogled izgleda da će obožavatelji prethodne verzije biti zadovoljni najnovijim ostvarenjem. Prema riječima kreativnog direktora Huga Martina, Doom Eternal predstavlja single-player kampanju koja će trajati nešto više od 22 sata, što je priličan skok od prethodnog dijela, koji je trajao svega 16 sati.

Id Software je krajem prošle godine predstavio novi trailer za Doom Eternal. On mijenja sliku o glavnom protagonistu serijala (Doomguy). On nije običan čovjek koji je sasvim slučajno pobjeđivao vojske pakla, on je nešto više od čovjeka, on je Doom Slayer.

Ova krvava i brza pucačina iz prvog lica vraća igrače u ulogu Doomguy-a, junaka originalne igrice, koje je oživio kako bi se ponovo borio s paklenim silama. Ovaj put će se s demonima boriti na Zemlji, jer su sile zla pronašle svoj put do nje.

 

Kada Doom Eternal izlazi na tržište

 

Id Software je na Twitteru još 8. oktobra 2019. godine objavio da igrica neće izaći prije 20. marta 2020. godine. Programeri koji razvijaju igricu su prvobitno planirali da ona dođe u ruke igrača 22. novembra 2019. godine kako su i objavili na konvenciji E3. Oni su kao razlog odgađanja naveli da igrica ne zadovoljava standarde i da je potrebno još „uljepšavanja“ kako bi bila savršena.

Osim vijesti o odgađanju premijere, Id Software je najavio da će igrica za Nintendo Switch konzolu izaći tek nakon verzija za PS4, PC i Xbox One. Multiplayer mode (Invasion mode) koji dopušta igračima biti u ulozi demona u igrici drugog igrača će, takođe, biti dostupan nakon izlaska igrice na tržište.

Kako bi utješili obožavatelje ove franšize, programeri su najavili da će Doom 64 izaći istog dana kad i Doom Eternal. Svatko tko naruči Doom Eternal prije njenog izlaska dobiće Doom 64 besplatno. Id Software je pustio u prodaju Doom, Doom II i Doom 3 za sve konzole početkom ove godine.

 

Spremite se za Battlemode

 

Dva igrača preuzimaju ulogu demona i igraju protiv jednog Doom Slayera. Strategija je ključna kako bi pobijedili. Svaki demon ima svoje jače i slabije strane, mogu letjeti ili prizvati druga čudovišta da im pomognu. Ako igrač izabere igrati kao Doomguy, bit će mu potrebna vještina kako bi izašao na kraj s demonima koje kontrolišu drugi igrači.

Pročitajte još: 

Igrači će u Battlemode-u naići na nove i jače demone. Oni koji se odluče igrati ulogu demona moći će, između ostalih, izabrati Revenanta koji može lebditi po areni i izbacivati rakete na Doomguya ili Pain Elementala koji leti i ima mogućnost prizvati izgubljene duše s kojima će napasti protivnika. Tu je i Mancubus koji ima veliku vatrenu moć, dualni bacač raketa i plamena, ali ima i manu – sporo se kreće.

Doomguy (DoomSlayer) ima pristup cijelom arsenalu oružja i opremi koja se nalazi u igri. Postoje dva portala na karti koje samo on može koristiti, kako bi pobjegao ili kako bi se prikrao svojim protivnicima. Tim demona može koristiti te portale kako bi mu postavio zamke.

Tim pobjeđuje kada ili Doomguy ili oba demona poginu. Za demonski tim, ako umre jedan saigrač, drugi će morati pričekati 20 sekundi, prije nego što prvi igrač oživi sa samo pola moći. Ovo se možda ne čini kao dugo razdoblje, ali jedan demon ne može se boriti sam protiv Doom Slayera.

Kada pobijedi, tim dobija nadogradnju za sljedeću bitku. Nadogradnja može biti više health-a ili brže kretanje. Tim demon se može nadograditi u smislu izbora demona koje mogu prizvati u pomoć. Nakon što igrica izađe na tržište, Id će nastaviti objavljivati nove demone i mape za besplatnu nadogradnju.

 

Arsenal oružja u Doom Eternal

 

Doomguy je u novoj verziji zadržao bogat arsenal oružja iz prethodnog dijela, ali će dobiti i nekoliko novih „igračaka“. Jedno oružje se vraća iz ranijih verzija Dooma, a to je Super sačmarica. Ova dvocijevka, koju mnogi igrači smatraju zaštitnim znakom igrice, nanosi mnogo štete, pogotovo sad kad je dobila nastavak u obliku kuke (Meat hook), koja se može zakačiti za neprijatelje koji su daleko i odvući Doom Slayera do njih. Poboljšana mu je i dodatna oprema, poput oštrice koja mu je pričvršćena za zglob, koju koristi za Glory kills. Tu je bacač plamena i granata, koji mu je na ramenu.

Doom Eternal na tržište izlazi 20. marta 2020. godine za PS4, Xbox One, Google Stadiju i PC, dok će verzija za Nintendo Switch biti dostupna nešto kasnije.

(Index.hr)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.