Mjerenje pulsa gledalaca tokom gledanja horora otkrilo je i koji je najstrašniji. U pitanju je film Hereditary, iz 2018. godine

 

Stručnjaci za mjerenje sa platforme GIGACalculator izračunali su koji filmovi najviše podižu broj otkucaja srca gledaocima, a na prvom mjestu našao se horor Hereditary, koji su mnogi već i ranije rekli da je najstrašniji ikad.

Tačnije, 150 ljudi dobilo je spisak horora koje su morali da pogledaju po prvi put, a za to vreme su nosili brojač otkucaja srca kako bi se nadzirao njihov puls, prenosi Indeks.

Filmovi koji su im prikazani, odabrani su nakon istraživanja u kom je učestvovalo više od 2.500 ljudi.

Tokom gledanja filma Hereditary broj otkucaja srca ispitanika bio je prosječno 115, što znatno odskače od uobičajenog pulsa.

Ostatak liste čine Saw (prosečan puls 113), The Babadook (110), Insidious (108), A Quiet Place (106), The Descent (103), Us (100), It (99), The Conjuring 2 (97), The Exorcist (96).

 

Hereditary (2018)

 

“Ništa ne može pripremiti svijet za ovaj horor“, piše popularni britanski portal Unilad.

Dok su gledaoci nakon premijere ovaj film opisivali kao “dva sata strave“, svjetski kritičari ga ističu kao veoma moćnu dramu koja se bavi tugom i gubitkom te odnosima u porodici, a koja je već proglašena “‘Egzorcistom’ 21. vijeka“.

I, do đavola, svi su bili u pravu. “Hereditary” je film koji će vas proganjati danima.

Potrebno je samo da se odlučite i čvrsto primite za fotelju. Zaboravite na mobilni telefon i odlazak u toalet, a zatim se prepustite i pokušajte da odgledate film do kraja.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.