Vivo X30 Pro je pametni telefon koji će uskoro biti predstavljen, a hvali se 64MP glavnom kamerom, ali i 13MP periskop telefoto kamerom koja će omogućiti do 60X hybrid zoom

 

Vivo X30 Pro, će navodno imati četiri zadnje kamere te prednju kameru unutar pokretnog mehanizma u gornjem okviru ali najzanimljivija je periskop telefoto kamera koja će omogućiti do 60X hybrid zoom

Vivo u posljednje vrijeme pojačava igru izbacivanjem sve većeg broja pametnih telefona.

Očigledno je zasićenje tržišta različitim modelima uspjeva Samsungu, Xiaomiju i Oppou (i njihovim podbrendovima Redmi i Realme), ali i Vivo želi dio kolača.

Vivo X30 Pro je pametni telefon koji će uskoro biti predstavljen, a hvali će se 64MP glavnom kamerom, ali i 13MP periskop telefoto kamerom koja će omogućiti do 60X hibridni zum. Jedan od čelnika Vivoa je postavio i fotografiju kao primjer 60X hibridnog zuma.

Pročitajte još: Samsung predstavio Galaxy A51 i Galaxy A71

Prije diskusije o fotografiji, Vivo X30 Pro biće veoma zanimljiv jer će koristiti Samsungov novi Exynos 980 čip s 5G mogućnostima, a on ima jako brze Cortex-A77 jezgre i podržava dvostruku 5G povezanost.

Da se vratimo na Vivo X30 Pro, koji će navodno imati četiri zadnje kamere te prednju kameru u pokretnom mehanizmu u gornjem dijelu.

Prema fotografiji koja je uhvaćena, moguće je zumirati nevjerojatno daleko uz poprilično zavidnu količinu održanih detalja.

Hibridni zum sam po sebi uključuje kombinaciju optičkog i digitalnog zuma gdje zadnje kamere obično u kombinaciji moraju sarađivati te kombinovati uhvaćene informacije o sceni.

Tako se neboderi u pozadini mogu toliko „uvećati“ da se natpis na jednom može jasno pročitati.

Takođe ćete primijetiti da je fotografija uhvaćena u odličnim uslovima osvjetljenja pa ovakvo nešto ne bismo očekivali pri uslovima slabijeg osvjetljenja.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.