Traži se ekshumacija Gerry Cotten-a i dodatna istraga oko smrti vlasnika mjenjačnice kriptovaluta QuadrigaCX koji je u grob ponio tajnu zaključanog sefa s milionima dolara. Mnogi sumnjaju da je riječ o prevari

 

U februaru ove godine mnogo se govorilo o Kanađaninu Gerry Cotten-u, vlasniku mjenjačnice kriptovaluta QuadrigaCX, koji je u misterioznim okolnostima preminuo u Indiji.

On je bio jedina osoba koja je imala pristup tzv. „hladnoj“, offline bazi podataka u kojoj je ova kriptomjenjačnica na sigurnom čuvala imovinu svojih klijenata.

Njegovom smrću nestala je i lozinka za otključavanje računara koa je jedino mogla poslužiti za otvaranje ovog digitalnog sefa.

Međutim, ubrzo nakon njegove smrti pojavile su se razne teorije urote koje su govorile kako Cotten nije zapravo preminuo, već da je organizovao lažiranje svoje smrti i da se negdje sakrio pod novim identitetom – i da, naravno, živi lagodan život s oko 137 miliona nestalih dolara u kriptovalutama.

 

Zahtjev za ekshumacijom

 

Iako u međuvremenu nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi upućivali na to da je Cotten zaista živ i da pokušava unovčiti svoje kriptobogatstvo, oštećeni klijenti i dalje ne odustaju od ovog slučaja.

Njihovi su advokati ovih dana zatražili od kanadske policije dodatnu istragu smrti vlasnika mjenjačnice. U njihovom se zahtjevu navodi i potreba za ekshumacijom tijela kako bi se utvrdio njegovog identitet i tačan uzrok smrti.

https://twitter.com/ForexDesk_org/status/1205564310258192385

Jedino što zaista opravdava sumnje oštećenih klijenata Quadrige jest činjenica da je revizija kompanije ove godine pokazala nepropisno baratanje imovinom i značajne transfere novca koji su išli prema Cottenovom računu i osobnim računima njegovih saradnika.

Njegova udovica navodi da za preispitivanje smrti nema nikakvog razloga, i da „joj je slomljeno srce“ zbog zahtjeva za ekshumacijom pokojnog joj supruga.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.