Ako koristite Google Maps, obavezno probajte ovih pet trikova

 

Isprobajte svih pet zanimljivih trikova za Google Maps koji navigaciju čine jednostavnijom, zabavnijom i korisnijom.

Google Maps je jedna od najpristupačnijih i najpopularnijih aplikacija za navigaciju. Zahvaljujući velikom broju opcija za personalizaciju, korisnici je bez problema mogu prilagoditi svom stilu i ukusu korišćenja.

Donosimo pet trikova koji svakodnevicu uz Google Maps mogu učiniti još boljom.

 

Promijenite ikonicu vozila

 

Google vam, dok vozite, daje nekoliko opcija za ikonu vaše trenutne pozicije – uključujući njen izgled.

Nakon što upišete odredište i krenete s navigacijom pritisak na ikonu vaše pozicije daće vam izbor između nekoliko vozila: sedan, pickup ili SUV.

 

Uključite navigaciju bez spajanja na internet

 

Maps je danas najkorisnija aplikacija na mobilnim uređajima. To nas nekad može dovesti do problema jer dok se vozite možete se naći na mjestu koje nema pristup internetu.

Kako bi vam pomogao, Google Maps ima i podršku za navigaciju bez spajanja na internet. Povucite prstom prema lijevo na meniju na dnu ekrana i pritisnite na Download kako biste preuzeli mapu. Naravno, pod uslovom da imate dovoljno prostora na uređaju.

 

Kako da izbjegnete gužvu

 

Google Maps ima opciju pomoću koje možete da provjerite kada određena lokacija ima najviše posjetilaca. Ova opcija je prilično korisna ako, kao i svaka razumna osoba, izbjegavate velike gužve zbog potencijalne mogućnosti zaraze korona virusom.

Svaki lokal u Google Mapsima ima izlistano najbolje vrijeme za posjetu. Aplikacija vam takođe može reći kad je u određenoj prodavnici ili lokalu najveća gužva.

 

Dijelite svoju lokaciju sa drugima

 

Prijateljima više ne morate da šaljete vrijeme dolaska, pogotovo ako vozite auto. Google Maps omogućava dijeljenje trenutne lokacije kako bi vidjeli gdje se trenutno nalazite.

Nepotrebno je naglasiti da ova opcija u nekim slučajevima postaje prilično korisna kao bezbjednosni alat.

Otvorite Maps i počnite s navigacijom, povucite donju traku s alatima gore i birajte stavku Share trip progress. Birajte kontakt ili aplikaciju unutar koje želite da pošaljete lokaciju i primaoc će dobiti link koja će mu omogućiti praćenje u pravom vremenu.

Za prekid praćenja samo ponovite gore navedeno i birajte Stop sharing. Dijeljenje lokacije takođe će da prestane nakon što stignete do odredišta.

 

Podsjećanje gdje ste bili

 

Ako vam baš ne ide prisjećanje mjesta koje ste posjetili, Google ima rješenje u obliku opcije Your timeline.

Pritisnite na vašem avataru u gornjem desnom kuglu ekrana i na traci za pretragu birajte opciju Your timeline na sredini menija.

Tako ćete da otkrijete gdje ste bili tokom dana. Lokacija se automatski prati cijelog dana, a ako želite – uz nju možete ubaciti i bilješke.

U slučaju da, naravno, ne želite da vas Google prati tokom dana, opcija se može ugasiti u postavkama.

Uđite u meni za postavke i birajte Personal content, odnosno lični sadržaj. Birajte Location history i isključite tu stavku.

Predlažemo i da isključite e-poštu sa hronologije da vam Google ne zatrpa prijemno sanduče listama mjesta koja ste posetili.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.