Iako je u početku bio pozicioniran kao dodatak koji pomaže ljudima da pronađu pogrešno postavljenu torbu ili set ključeva, Appleov AirTag brzo je postao dodatak koji pomaže ljudima u pronalaženju ukradenih vozila. Već smo čuli nekoliko priča o tome kako je AirTag pomogao u pronalaženju ukradenih skutera, motocikala, bicikala, a sada izgleda da možemo dodati i ukradeni automobil.

Prema priči podijeljenoj na Redditu, ona detaljno opisuje kako je vlasnik automobila uspio pronaći ukradeni automobil zahvaljujući upotrebi AirTag-a. U postu autora u/thinkcotty, podijelio je kako se probudio rano ujutro i otkrio da im mu je ukraden auto. Pozvana je policija i podnesena je prijava. Međutim ranije je  starvio rezervni AirTag u držač za sunčane naočale u automobilu.

“Tako sam označio da je AirTag izgubljen. Posljednji put je pokazao svoju lokaciju kao moju kuću u 22:17 prethodne noći, pa sam znao da su mi auto ukrali u prethodnih 5 sati. Manje od 10 minuta kasnije, dobio sam obavijest da je moj automobil pronađen u Northlakeu, predgrađu Čikaga, udaljenom oko pola sata od mene. Sjedio je na parkiralištu Walmarta. ”

Međutim, po dolasku na parkiralište čini se da je lopov napustio AirTag što znači da je parkiralište Walmart posljednja poznata lokacija ukradenog automobila. Vlasnik se spremao otići kući, ali se iz nekog razloga lopov odlučio vratiti.

Vlasnik automobila tada je ponovo pozvao policiju koja je odmah stigla i uhapsila kradljivca automobila.

Naveo je kako mu je automobil uništen. Mirisao je na cigarete i travu, a na dasci su mu ugasili opuške. Za manje od sedam sati auto mu je kako navodi ličio na kontejner za otpad. Bilo je tu nekoliko vreća ukradenih telefona, tableta, satova i „samo metrička tona smeća“ kako je naveo.

Čitavu priču možete pročitati na ovom reddit postu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.