Huawei je najavio Harmony OS 2.0 (u Kini poznat kao HongMeng OS 2.0) i danas vidimo prvi video o nadolazećem uređaju s novim operativnim sistemom. Prema riječima jednog korisnika na Weibu, interfejs je još uvijek u fazi razvoja, ali tim za istraživanje i razvoj spreman je da demonstrira korisnički interfejs (UI) internog OS-a na pametnom satu priključenom na razvojnu ploču.

U videu se mogu uočiti neke od karakteristika, uključujući SpO2 metar, senzor otkucaja srca, tragač za nekim aktivnostima i neke od gestikulacija za navigaciju oko korisničkog interfejsa. Samoprozvani „Digital King“ izjavio je na Weibu da se mnoge funkcije ne mogu snimati zbog zahtjeva za povjerljivošću.

Još jedna zanimljiva tvrdnja je da će Huawei biti spreman izbaciti uređaj na tržište do kraja godine, što ga čini prvim mobilnim uređajem s OS-om koji je već dostupan u nekim kućnim proizvodima koji se prodaju u Kini.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.