“Smrt na Nilu“ je misteriozan triler o emocionalnom krahu i smrtnim posljedicama izazvanim opsesivnom ljubavlju

 

Nakon velikog interesovanja i fantastičnog uspjeha filma “Ubistvo u Orijent ekspresu” (2017.), publika će imati priliku da, po konačnom otvaranju bioskopa ponovo uživa u još jednoj adaptaciji dijela čuvene britanske spisateljke Agate Kristi – “Smrt na Nilu” (Death on the Nile).

Posle pomenutog filma “Ubistvo u Orijent ekspresu”, irski glumac Kenet Brana (Kenneth Branagh) uhvatio se u koštac sa još jednom legendarnom Agatinom pričom potpisujući režiju. Udobno se smjestio u ulogu glavnog lika, detektiva Herkula Poaroa. Upravo je sada objavljen prvi trejler za film.

Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mjesec savršenog para tragično završava. Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprijekorno odjevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do kraja ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta.

„Smrt na Nilu“ je raskošna priča o ljubavi, izdaji i ubistvu. Jedna je od najčuvenijih i najomiljenijih knjiga Agate Kristi. Za ovaj roman Agata je bila inspirisana ličnim putovanjima po Egiptu.

Osim Keneta Brane, u filmu igraju i Tom Bejtmen (koji ponavlja ulogu Bouca iz Ubistva u Orijent eksresu). Tu su i Anet Bening, Rasel Brand, Gal Gadot i drugi. Scenario za film ponovo je napisao Majkl Grin.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.