U SF seriji Raised by Wolves androidi uzgajaju ljudsku djecu na misterioznoj planeti i traže odgovor na pitanje o postojanju ljudskosti.

 

U septembru ove godine na HBO Max platformi kreće nova SF serija Raised by Wolves velikog redatelja Ridleya Scotta, poznatog po filmovima Alien, Blade Runner i Gladiator, u kojem ćemo pratiti zbivanja na misterioznom stranoj planeti na kojoj androidi uzgajaju ljudsku djecu, nakon što je Zemlja uništena u velikom ratu.

Prva sezona serije sastojaće se od deset epizoda, a osim što je na njoj radio kao izvršni producent, Scott je i režirao dvije prve epizode.

Scott kaže da će serija postavljati pitanja o tome što nas čini ljudima. Šta čini porodicu i šta ako bismo mogli da krenemo ispočetka i izbrišemo sav haos koji smo stvorili na vlastitoj planeti. Hoćemo li preživjeti? Hoćemo li biti bolji?

Kako se čini, Scott i ekipa baš i ne vide neku blistavu budućnost. Novoosnovana kolonija religijski se podijelila, pa je androidima „Ocu“ i „Majci“ sve teže da kontrolišu „reboot“ čovječanstva.

Dakako, to stvara odličnu podlogu za puno akcije i specijalnih efekata, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Trailer Raised by Wolves serije nam otkriva da će priča biti puno zamršenija nego što se opisuje u najavi. Čini se da su osim ljudi podijeljeni i androidi. To znači da ćete osim problema koje stvara glavni ljudski zlikovac Marcus kojeg tumači Travis Fimmel, imati i sukob androida. Majka i Otac izgleda imaju vlastite vizije obnove čovječanstva i netko od njih je poželio biti više od čuvara ljudi, odnosno želi im predstavljati Boga.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.