Samsung Galaxy Z Flip 5 je nedavno bio na naslovnicama, izgleda da Samsung sprema objavi poboljšanu verziju popularnog sklopivog telefona. Objavljene su najnovije slike (renderi) nadolazećeg uređaja i one potvrđuju neke od glasina koje su kružile.

Renderi za Samsung Galaxy Z Flip 5

Novi renderi Samsung Galaxy Z Flip 5 prikazuju uređaj koji je po veličini i obliku sličnog trenutnom Flip 4, ali sa nekim suptilnim, ali značajnim promjenama. Najvažnije je da je eksterni ekran sada u obliku fascikle, a stranice telefona su ravnije od trenutnog modela. Ova promjena je vjerovatno zbog većeg eksternog ekrana, što je omogućeno novom, redizajniranom šarkom.

Pročitajte još: Da li je brzina osvježavanja ekrana bitna pri kupovini mobilnog telefona?

Poravnanje kamere je takođe promijenjeno, sa sočivima sada raspoređenim horizontalno, a ne vertikalno. Ovo će vjerovatno prihvatiti novi, ekspanzivniji ekran. Mehanizam šarki je takođe drugačiji, sa razmakom između dvije polovine telefona koji je skoro potpuno eliminisan. Ovo će vjerovatno poboljšati izdržljivost uređaja, kao i učiniti ga lakšim za upotrebu.

Renderi za Samsung Galaxy Z Flip 5

Očekuje se da će Galaxy Z Flip 5 sklopivi pametni telefon doći sa većom baterijom, poboljšanom kamerom i brzim procesorom. Također će biti dostupan u nizu boja, uključujući i neke koje uključuju novu tehnologiju mijenjanja boja. Očekuje se da će uređaj biti zvanično objavljen negde u narednim mjesecima, sa verovatnim datumom lansiranja negde u proleće ili rano leto.