Warner Bros Games je objavio dobar dio gejmpleja za svoju nadolazeću igru Gotham Knights. Igru je predstavio IGN koji je debitovao u prvih 16 minuta akcionog RPG-a. Dok će igrači moći da biraju između četiri Batmanova štićenika, uključujući Nightwinga, Red Hooda i Robina, video stavlja Batgirl u centar pažnje.

Scena istrage prikazana u IGN-ovom videu funkcioniše kao neka vrsta tutorijala, vodeći igrača kroz osnovnu mehaniku i scenarije koji će se pojaviti kasnije u igri. Dok video prikazuje prvih 16 minuta stvarnog igranja, preskače narativni prolog koji Warner Bros za sada odlučuje da zadrži u tajnosti.

U pratećem članku na IGN-u, kreativni direktor Gotham Knights-a Patrick Redding objašnjava da igra neće natjerati igrače da počnu igru kao slabi, kao što je to tradicionalno u žanru RPG-a. Svaki od likova koji se mogu igrati su „efikasno diplomci Batmanove škole borbe protiv zločina“, objašnjava Reding, što znači da neće imati problema da sklone vašeg prosječnog nasilnika.

Tamo gdje RPG elementi nivelisanja dolaze u igru ​​je mjesto gdje svaki lik postaje prepoznatljiviji. Na početku svi likovi imaju prilično sličan skup poteza „stvari o Batmanu“, objašnjava Redding, pošto su svi prošli sličnu obuku. Kako igra bude napredovala, svaki vitez će usavršiti svoje posebne vještine i snage, jer se u potpunosti razilaze u vlastitom ukusu onoga što bi Mračni vitez iz Gotham Cityja trebao biti.“

Gotham Knights će biti lansiran 25. oktobra za PC, PS5 i Xbox Series X|S.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.