Do panoramskih fotografija samo jednim klikom

 

Novi Samsungov patent otkriva da rade na pametnom telefonu sa šest objektiva koji se mogu naginjati-pomijerati, kako bi radile u nizu. Objektiv bi tada snimio više određenog prizora (širi ugao) ili predmeta s većim detaljima.

Samsungov dizajn sastoji se od pet širokougaonih sočiva i jednog teleobjektiva. Iako je prijava za patent podnesena prošle godine, tek je sada postala javna. Pomjerajuće kamere omogućuju korisnicima snimanje panoramskih fotografija jednim klikom. Sa ovom vrstom fotografija moguće je i zamagliti pozadinu iza objekta kako bi se postigao bokeh efekat. Pored toga, pojedine kamere imale bi različite karakteristike, uključujući jednobojnu kameru za više detalja i mogućnosti za poboljšanje performansi pri slabom svjetlu. Hoće li se te kamere zaista uvesti još nije poznato. U svakom slučaju, novo je to što se više kamera mogu samostalno okretati kroz nekoliko osovina.

Pomjerajuće kamere - Samsungov patent koji omogućava da šest kamera radi u nizu
Pomjerajuće kamere – Samsungov patent koji omogućava da šest kamera radi u nizu

 

(Androidpolice)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.