Informacija iz „vrlo pouzdanog izvora“

 

Prema izvještaju kompanije Sam Mobile, sljedeća vodeća linija Samsung pametnih telefona – Galaxy S20, imaće ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz.

Sada smo čuli iz vrlo pouzdanih izvora da Samsungov novi flegšip zaista sadrži ekran brzine osvježavanja od 120Hz. – SamMobile

Glasine o mogućnosti sledećeg Galaxy telefona za ekran od 120Hz prvo su se pokrenule nakon najave kompanije Samsung o svojim mobilnim čipsetima nove generacije – Exynos 990. Čipset je najavljen sa podrškom za fotoaparate od 108MP i ekrane do 120Hz.

Nedugo zatim, skriveni meni unutar One UI Beta verzije otkrio je opciju za prebacivanje brzine osvježavanja uređaja s 60Hz na 120Hz. Naravno, niti jedan vodeći uređaj Samsung Galaxy trenutne generacije ne podržava ništa iznad 60Hz na njegovom ekranu, tako da ta postavka zapravo nije napravila ništa.

Samsungovi flegšipi uvijek su stizali sa najboljim ekranima pametnih telefona, tako da ne sumnjamo u vjerojatnost ovog izvještaja. Sljedeći Galaxy Flagship službeno će biti objavljen 11. februara u San Francisku, zajedno s navodnim Galaxy Fold 2.

Pročitajte još: Samsungov zakrivljeni gejming monitor Odyssey G9 49-inčno QLED čudovište

Prošle godine, novi trend pametnih telefona porastao je na popularnosti. Displeji pametnih telefona počeli su stizati sa većom stopom osvježavanja. Ovo je koliko puta prikaz mijenja slike – što je veća brzina, prikaz će se glađe prikazati. OnePlus nudi 90 Hz zaslone na uređajima OnePlus 7 i 7T, Huawei na Mate 30 Pro i ASUS s ROG telefonom II (120Hz), Realme s X2 Pro i Google s Pixel 4.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.