Popularnost koju je Valveova auto-chess igra, Dota Underlords, stekla prošle godine je ubrzo počela da se stišava i prosječan broj igrača je opao za čak 80% u odnosu na prethodnih 6 mjeseci.

Kao što se može videti na sajtu zaduženom za praćenje statistike u igrama, SteamCharts, Dota Underlords je u prethodnih 30 dana u prosjeku imala svega oko 11.000 igrača, dok je u junu 2019. godine broj bio oko 76.000.

dota underlords
Dota Underlords

Osim Underlords, i dugogodišnja hit igra kompanije Valve je u proteklim mjesecima ostala bez velikog broja igrača, pa je tako i u decembru Dotu 2 igralo oko 384.000 igrača, što je izuzetno niska cifra i niža je od broja igrača zabilježenog u januaru 2014. godine, a postoje pretpostavke da će nastaviti da opada i u narednom periodu.

Pročitajte još: WOW: Battle for Azeroth Visions of N’zoth stiže 15. Januara

Dota 2 se već duži period bori sa opadanjem igračke baze, ali je i pored toga 2019. godine zabilježen solidan uspeh, prije svega zahvaljujući Dota International šampionatu koji je nudio rekordnu novčanu nagradu kada su u pitanju esports takmičenja.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.