„Pošta Srbije“ obavijestila je i MUP Srbije – Odjeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mjere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela

 

JP „Pošta Srbije“ detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obilježja kurirske službe „Post Express“. U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici aplikacije „WhatsApp“ i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

Ističemo da ni „Pošta Srbije“, ni „Post Express“ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

U sklopu mjera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, kompanija je obavijestila i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mjere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700/100 300 i 011/3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedjeljom od 8 do 15 časova.