Simulacija počinje kad postanete novi Papa i krenete u rješavanje problema s kojima se susreće moderni svijet iz ugla katoličke crkve

 

U svijetu video-igara ima mnogo simulacija, od upravljanja planetama, državama, gradovima, zabavnim parkovima, bolnicama, a uskoro ćete imati mogućnost postati vođa najveće religijske zajednice na svijetu u Papa simulatoru.

Igra koju potpisuje developer Majda Games nikako nije satira ili izrugivanje katoličke vjeroispovjesti, već naprotiv, igra u kojoj u ulozi glavnog pastira katoličke crkve treba da radite u korist čovječanstva.

Igra počinje onog trenutka kad vas konklava u Vatikanu izabere za novog Papu. Nakon toga oblačite tradicionalnu odoru i krećete u rješavanje problema s kojima se susreće moderni svijet iz perspektive crkve, kao što možete vidjeti u videu.

U osnovi svega je borba za mir, a da biste bili uspješan poglavar moraćete da donosite važne odluke. Da putujete širom svijeta, održavate kontakte s vjernicima i strateški vodite politiku katoličke crkve.

Ukoliko će vaše odluke biti dobre, moći ćete da pomognete na uspostavljanju mira i učvršćivanju vjere kod ljudi. To će vas puno iscrpljivati pa ćete snagu da obnavljate molitvom.

Hoćete li uspjeti da zaustavite najveće svjetske konflikte i srušite diktatore uticajem na mase vjernika saznaćete ako je zaigrate.

Igra će da bude uskoro dostupna na Steamu na ovom linku.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.