Musk je najavio da privatna beta testiranja super-brzog Starlink interneta počinju za oko tri mjeseca, dok bi sa javnim beta testiranjima trebalo da se počne tri mjeseca nakon toga

 

Elon Musk, osnivač i izvršni direktor kompanije Space X, objavio je detalje o tome kada na Zemlji može da se očekuje super-brzi satelitski internet koji će stići od Starlink „sazviježđa“ satelita.

Tom prilikom je moglo da se sazna da građani satelitski internet mogu da očekuju već u 2020. godini.

Već ranije je moglo da se čuje da bi Starlink internet do kraja 2020. trebalo da postane dostupan u Kanadi i Severnoj Americi. Za ostale dijelove svijeta trebalo bi da stigne tokom 2021. godine.

Krajem prošle godine Musk je objavio tvit tvrdeći da je za tu radnju iskoristio Starlink satelitsku konekciju. Kompanija je od tada lansirala još šest serija od po 60 malih satelita koji kruže u nižoj Zemljinoj orbiti, i konstantno razmenjuju signale, te ih šalju na stanice na matičnoj planeti.

Našli su se u nižoj orbiti od geostacionarnih satelita za komunikaciju. Zbog toga oni ne bi trebalo da utiču na njihovo funkcionisanje.

Pred kompanijom Space X su i dalje brojne prepreke, i komplikovan put do ispunjenja svih zadatih obećanja. Na prvom mjestu je priprema i lansiranje dodatnih Starlink misija, a u vreme koronavirusa.

Konačni cilj je da se obezbijedi super-brzi internet po povoljnoj ceni, i to za sve građane sveta. To će biti posebno korisno za one koji ili nemaju internet konekciju, ili je vrlo loša.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.