Pogledajte pet Viber funkcija za koje bi trebalo da znate da postoje, a možda neke od njih već i koristite

 

Kada govorimo o aplikacijama za dopisivanje, Viber je svakako jedna od popularnijih. Bez obzira na to, jedan broj korisnika i dalje ne koristi sve što ova aplikacija pruža. Neke od ovih pet funkcija koje ćemo vam predstaviti su nove, a neke ažurirane – da li ih vi sve znate?

 

Grupni audio i video pozivi

 

Takozvani „konferencijski pozivi“ su sve traženiji u posljednje vrijeme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa.

Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sagovornika u grupnim audio pozivima, najpre na 10, a potom i na 20 korisnika. Videopozivi takođe sada mogu da sadrže do 20 ljudi.

 

Viber za Desktop

 

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korišćenje i na kompjuter.

Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinhronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumeva.

 

Kreiranje sopstvenih stikera

 

Koristeći Create a Sticker funkciju, možete da mijenjate oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emodžijima ili drugim stikerima. Ovakav stiker paket može sadržati do 24 stikera, a dostupan je i za Android i za iOS.

 

Nestajuće (samouništavajuće) poruke

 

Jedna od novih Viber funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće (samouništavajuće) poruke.

Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslatu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati.

Odbrojavanje za brisanje počinje od momenta kada primalac pročita poruku.

 

Moje bilješke

 

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio „Moje bilješke“. To je posebni odjeljak unutar četova, u kojima možete kreirati i organizovati svoje obaveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.