Realme 6i je predstavljen s MediaTekovim Helio G80 čipsetom, baterijom od 5000 mAh s brzim punjenjem od 15 W te četverostrukom zadnjom kamerom

 

Nakon najave kompanija Realme je i službeno predstavila svoj novi pametni telefon Realme 6i.

Riječ je o pametnom telefonu koji sadrži MediaTekov Helio G80 SoC predstavljen u februaru. Sadrži dvije Cortex-A75 CPU jezgre na 2 GHz i šest Cortex-A55 CPU jezgri na 1,8 GHz, kao i Mali-G52MC2 grafiku.

Uz to valja spomenuti i bateriju s kapacitetom od 5000 mAh (s 18 W brzim punjenjem putem USB Type-C priključka), 6,5-inčni HD+ ekran s notchom za 16-megapikselnu selfi kameru.

Sa zadnje strane se nalazi četverostruka kamera koja se bazira na jednom 48-megapikselnom, jednom 8-megapikselnom ultraširokom senzoru s uglom gledanja od 119 stepeni, 2-megapikselnom makro senzoru i 2-megapikselnom crno-bijelom senzoru za portretno fotografisanje. Sa zadnje je strane dostupan i senzor otisaka prstiju.

Korisnicima je na raspolaganju verzija s 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja će na tržištu stajati 160 evra. Tu je i verzija s 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije za 195 evra.

Što se tiče boja spominje se Green Tea i White Milk.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.