Nedavno je predstavljen inovativni pametni sat Vivo Watch koji donosi predivan premijum dizajn i vrlo će oštro napasti konkurenciju na području pametnih satova

 

Vivo Watch dolazi u dvije varijante pa korisnici mogu da biraju između većeg (46mm) i manjeg (42mm) sata koji odiše elegancijom i kvalitetnim dizajnom.

Vrlo tanak i elegantan dizajn mnogim će korisnicima da zapadne za oko, što je vjerujemo bila i ideja samog pametnog sata.

Vivo se na tržištu nastoji da pozicionira kao kvalitetan brend koji donosi vrhunske uređaje prihvatljive cijene i ovaj sat je samo nastavak takve politike razvoja.

Vivo Watch dolazi u dvije veličine. Prvi je od 46mm i ima 1.39 inčni AMOLED ekran koji podržava rezoluciju od 454 x 454 piksela. Drugi, manji sat ima 1.19 inčni ekran (AMOLED) koji podržava rezoluciju od 390 x 390 piksela.

Sat je vrlo otporan na udarce i svakodnevno habanje, a samo kućište izrađeno je od nerđajućeg čelika.

 

Autonomija baterije od 9 do 18 dana

 

Obje verzije Vivo Watch-a sa sobom donose raznovrsne senzore koji u kombinaciji s kvalitetnim softverskim rješenjima donose vrlo funkcionalna sat za svakodnevnu upotrebu.

Konkretno, sat će da mjeri zasićenost kiseonika u krvi, tračni pritisak, geomagnetizam, ambijentalno svjetlo. Tu su naravno i sve ostale standardne funkcije koje nalazimo na ostalim pametnim satovima.

Sat bi trebalo da bude sposoban pratiti 11 različitih sportova, a tu je i mogućnost slušanja muzike kao i NFC podrška.

Što se tiče baterije, manji sat će sat imati 9 dana autonomije prilikom standardne upotrebe. Kod većeg sata autonomija mogla bi se popeti na čak 18 dana bez potrebe za novim punjenjem.

Cijena oba sata iznosi 191 dolar. Satovi bi se u zvaničnoj prodaji trebali naći već ovog mjeseca. Prema svim navedenim funkcionalnostima i vrlo elegantnom dizajnu čini nam se da cijena sasvim opravdava ulaganje u ovaj pametni sat.

U svakom slučaju moraćemo da se uvjerimo kako će da funkcioniše softverski dio pametnog sata. S obzirom na prethodno iskustvo kompanije Vivo – vjerujemo da će i taj dio da bude na vrhunskom nivou.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.